Ceapa, Chimion (Jeera), Coriandru, Hing / Asafoetida, Marar, Masalas, Rosii, Spanac, Turmeric, Usturoi

Chutney de Spanac cu Rosii

Chutney de Spanac cu Rosii

Astazi mi-am calcat pe inima si m-am incumetat sa gatesc spanac pentru prima oara in viata mea! Si asta la insistentele fara numar ale lui Eugen pe care l-a lovit subit pofta de spanac dupa atatia ani de convietuire😉 . Povestea mea cu spanacul e una nefasta si care m-a lasat marcata pe viata – pur si simplu n-a vrut niciodata sa ramana la mine in stomac…Asa ca renuntasem la el cu totul.

Dar pentru ca nu incercasem niciodata o versiune indiana si pentru ca nu mai aveam liniste in casa daca nu faceam ceva cu spanac, azi am preparat acest Chutney simplissim si, culmea (pentru mine), super gustos! Asa m-am vindecat de trauma copilariei si mi-am mai scos o fixatie din cerebel. Uraaaa, freedom!!!!

Va invit si pe voi sa replicati acest Chutney – este chiar foarte bun, usor de facut si savuros. Prezenta rosiilor il face si mai gustos, iar condimentele se potrivesc de minune!

Pentru un upgrade la acest Chutney, puteti adauga in ultimile minute de fiert (macar 10 minute) cateva cubulete de branza Paneer – in acest fel veti avea un fel de mancare chiar foarte reusit si aratos, o sa va lingeti pe buzite, nu alta!

timp de preparare: 25 minute

rezulta 3 portii

picantzeala2

INGREDIENTE

6 maini pline cu spanac tocat, proaspat

2/3 cana suc de rosii

1 legatura ceapa verde

1 legatura usturoi verde

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

3 lingurite zahar brut din trestie de zahar

1/2 lingurita turmeric

1 varf de cutit Hing

1 lingurita Mildly Spicy Garam Masala

1 lingurita pulbere de Jeera cu Coriandru

2 lingurite Pulbere de Curry

1 legatura marar proaspat

3 linguri ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita sare

METODA

Spalati spanacul si indepartati coditele. Tocati-l nu foarte marunt. Pregatiti toate condimentele aproape.

Intr-o oala de 2 litri (e necesara o oala asa mare pentru ca spanacul sa incapa tot odata si sa puteti invarti usor tot amestecul; de asemenea, va va fi mai usor sa bagati mixerul vertical in oala la final pentru a obtine pasta) puneti uleiul la incalzit pe foc mediu. Cand s-a incalzit suficient, aruncati in el semintele de chimion si asteptati ca ele sa pocneasca. Apoi adaugati Hing-ul si turmericul. Imediat puneti ceapa si usturoiul tocate. Sotati 2 minute. Presarati Garam Masala, pulberea de Jeera cu Coriandru si doar 1 lingurita de Curry. Amestecati bine.

Turnati sucul de rosii impreuna cu zaharul si sarea. Zaharul e necesar pentru ca mai indulceste calitatile aspre ale spanacului si rosiilor. Tineti pe foc 3 minute, apoi rasturnati in oala spanacul. Amestecati continuu vreme de 3-5 minute. Mai tineti 5 minute pe foc. La final presarati restul de pulbere de Curry si mararul . Mai amestecati un pic si gata.

Lasati sa se racoreasca 5 minute, dupa care bagati in Chutney mixerul vertical si mixati pana obtineti finetea pe care o doriti. Serviti cu Samosas sau painite Kulcha fara drojdie.

Chutney de Spanac cu Rosii_

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Chutney de Spanac cu Rosii este potrivit tipologiilor Vata si Kapha. Este nerecomandat persoanelor Pitta. De asemenea, nu este indicat tuturor celor care au pietre la fiere sau rinichi. Atentie: spanacul este greu de digerat, deci nu mancati prea mult si cautati sa nu faceti combinatii nefericite cand il serviti la masa.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Palak Paneer - Curry de Spanac cu Paneer

Palak Paneer – Curry de Spanac cu Paneer

Spanacul in viziune Ayurvedica

Spanacul in viziune Ayurvedica

Pate de Linte verde

Pate de Linte verde

Chutney de Rosii

Chutney de Rosii

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,344 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,928,662 vizite

CALENDAR

May 2014
S M T W T F S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: