Ceapa, Masalas, Mustar, Oua, Turmeric, Usturoi

Double boiled Eggs – Triunghiuri de Oua la Bain-Marie

Double boiled Eggs

Bineinteles ca dupa vacanta de Paste la parinti ne-am intors acasa cu o armata de oua. Asa ca se impunea prepararea lor in moduri noi si creative, cat mai usor de suportat de organism. Am ales aceasta reteta care mi s-a parut mai speciala si prin care ouale devin ceva mai Sattvice. Desi reteta poate parea putin complicata, va asigur ca nu este. Singura dificultate reala consta in a selecta niste vase adecvate – e nevoie de doua, care sa incapa unul intr-altul. E nevoie de o oala in care sa fiarba apa, si de un vas (termorezistent) nu prea lat (cam 20cm), insa suficient de inalt (minim 5cm), care sa incapa lejer in oala mai mare si peste care sa puteti aseza un capac.

In rest totul e foarte usor si rezultatul este spectaculos de gustos si savuros. Daca sunteti o persoana care a inceput sa faca mofturi la oua, cum e cazul meu, va garantez ca o sa va placa aceasta reteta.

Aceste mici tartinute de oua sunt pufoase, moi dar au totusi o consistenta ferma, extrem de placuta. Ce mai, un deliciu! Merg la fix cu un Orez si/sau stropite cu un Chutney de rosii. Le puteti pregati pentru la serviciu/scoala, pentru un picnic sau un drum, impreuna cu niste painite indiene fara drojdie, gen Kulcha sau Parathas.

adaptare dupa: You Too Can Cook

timp de preparare: 45 minute

rezulta 3 portii

picantzeala1

INGREDIENTE

5 oua

1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa medie

1 legatura usturoi verde sau 2 catei usturoi

1 lingurita seminte de mustar

1 lingurita Pulbere de Curry

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita sare

3 linguri ulei de floarea soarelui

METODA

Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le fin. Puneti pe foc oala mare, cea care contine apa. Intre timp spargeti si bateti ouale cat puteti de bine. Adaugati si pulberile de condimente: sare, curry, turmeric. Puneti oala mare cu apa la incalzit pe foc mediu.

Intr-o tigaie mica incalziti uleiul si, cand e suficient de fierbinte, aruncati in el semintele de mustar. Acestea vor incepe sa pocneasca si daca nu rasturnati imediat peste ele ceapa si usturoiul, o sa topaie prin toata bucataria.

Caliti 2-3 minute, pana ce ceapa si usturoiul s-au inmuiat bine. Inchideti focul si rasturnati-le peste ouale batute. Amestecati putin si turnati in al doilea vas (care trebuie sa fie termorezistent sau o alta oala mai mica), cel care va sta in oala cu apa, si pe care l-ati uns in prealabil cu o picatura de ulei pe toti peretii. Daca vasul e de sticla, ar fi bine sa-l asezati pe ceva in oala cu apa, ca sa nu pocneasca… Se mai intampla.

Daca folositi o oala mica pe post de al doilea vas, puteti cali ceapa si usturoiul direct in ea, asa cum am facut eu. In acest fel nu mai aveti nevoie de ulei suplimentar ca sa ungeti peretii vasului – ii puteti unge plimband usurel tot amestecul de ceapa cu usturoi si ulei pe suprafata lor, inainte sa turnati ouale inauntru. De asemenea, nu veti mai avea nevoie si de tigaia pentru calit ceapa.

Asezati acest al doilea vas in oala cu apa asa incat apa sa nu treaca mai sus de jumatatea lui – altfel, cand va incepe sa fiarba, apa va intra in compozitia cu oua. Acoperiti cu capac vasul mic si lasati sa sa gateasca cam 25-30 minute sau pana ce oul s-a inchegat bine de tot.

Inchideti focul si scoateti vasul cu oua din apa – cu grija, sa nu va opariti! Desprindeti usurel marginile amestecului de oua de peretii vasului, cu ajutorul varfului unui cutit bont. Este foarte probabil ca amestecul sa nu se desprinda prea usor de fundul vasului. De aceea va recomand sa taiati compozitia in doua sau in patru si apoi sa desprindeti fiecare bucata cu ajutorul unei spatule. Asezati fiecare “tartina” de oua pe un platou, taiati-le pe fiecare suplimentar in ce forma doriti si serviti.

Double boiled Eggs_

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceste Triunghiuri de Oua la Bain-Marie sunt cel mai recomandate tipologiilor Vata si Kapha. Si persoanele Pitta pot sa serveasca ocazional cu conditia sa foloseasca seminte de chimion (Jeera) in loc de cele de mustar, si sa dea deoparte usturoiul din reteta. De asemenea, cel mai bine pentru Pitta ar fi sa foloseasca numai albusurile, fara galbenusuri. Atat persoanele Vata cat si cele Kapha pot adauga la reteta un chilli verde daca doresc, pentru a ajuta la digestia oualor.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Egg Paratha - Paratha cu Ou

Egg Paratha – Paratha cu Ou

Eggneer Masala - Masala de Oua la Aburi

Eggneer Masala – Masala de Oua la Aburi

Nadan Mutta Roast - Curry de Oua din Kerala

Nadan Mutta Roast – Curry de Oua din Kerala

Egg Pulav - Pilaf cu Ou

Egg Pulav – Pilaf cu Ou

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,936,378 vizite

CALENDAR

May 2014
S M T W T F S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: