Faina de Grau, GHEE, Masalas, Oua, Piper negru, Turmeric, VIDEO

EGG Paratha – Lipii indiene umplute cu Ou

Egg Paratha

Am incercat de curand o reteta noua de Parathas care chiar merita integrata in meniu atunci cand aveti pofta de ou. Dupa ce a testat-o si prietena mea Dana pe membrii familiei ei si toata lumea a fost multumita, m-am gandit sa v-o impartasesc si voua ca sa va bucurati de acest deliciu.

Este vorba de painite indiene Parathas, de data aceasta de forma triunghiulara, in care se introduce ou batut si care se coc in tigaie, uscat (fara ulei decat daca doriti sa ungeti putin Parathas). Rezulta niste bunatati calde si hranitoare, numai bune de savurat pe timpul iernii cand focul digestiv este mai intens. Desi Egg Parathas sunt exceptionale calde, ele raman gustoase si peste cateva ore sau a doua zi.

sursa: Show Me the Curry

timp de preparare: 45 -50 minute

rezulta 6 Parathas

picantzeala2

INGREDIENTE pentru Parathas

1 1/2 cana faina (integrala de grau)

1 lingurita sare

1/3 cana apa

putin ulei sau Ghee pentru uns Parathas

INGREDIENTE pentru Umplutura

2-3 oua

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita turmeric

1/4 lingurita piper negru macinat

1/2 lingurita Hot Garam Masala

putin patrunjel verde – optional

METODA

Pentru a vedea cum se fac Parathas vizitati pagina respectiva unde aveti si imagini indrumatoare pas cu pas. Aspectul important de retinut este ca atunci cand intindeti Parathas sa o faceti asa incat sa le mentineti forma triunghiulara. De asemenea, nu le intindeti prea subtiri, deci nu apasati prea tare cu sucitorul pe ele pentru ca atunci veti avea dificultati in a separa buzunarelul in care trebuie introdus oul.

Puneti o tigaie (de fonta sau groasa) pe foc mediu. Asteptati sa se incalzeasca bine.

Bateti bine ouale cu condimentele de la ingrediente. Luati cate o Paratha si asezati-o in tigaie. Coaceti-o uscat timp de cam 30 secunde sau pana ce pe suprafata ei incep sa apare bule si sa-si schimbe putin culoarea. Apoi intoarceti-o si mai lasati-o 30 secunde.

Intoarceti din nou Paratha si cautati sa desprindeti marginile aluatului (Paratha are 3 “buzunarase” – e nevoie sa deschideti buzunarasul de deasupra). Luati cate o lingura de ou batut si turnati in buzunarel. Mie mi-au incaput cam 3-4 linguri de ou.

Apoi cautati sa presati usor de tot marginile buzunarasului ca sa nu iasa oul. Daca cumva oul da pe dinafara nu va ingrijorati – nu va iesi tot. Cautati doar sa introduceti ou cat mai in spate, spre motzul triunghiular, si apoi uniform in tot buzunarelul. Eventualul oul care curge din interior va trebui intors si pe partea cealalta dupa ce se coace putin si il puteti pune in castronul cu Parathas facute – va fi delicios.

Asaaa. Acum lasati Paratha cu oul proaspat pus sa se coaca inca 1 minut dupa care o intoarceti si o ungeti cu putin ulei. O mai lasati 1 minut pe partea cu oul, ca sa se faca bine. In acest rastimp oul se va umfla putin in interiorul painitei.

O scoateti din tigaie. Asezati-o pe hartie prosop intr-un recipient care are capac si care poate fi inchis etans – astfel se va mentine caldura si prospetimea Parathas-urilor mai multa vreme. Nu uitati sa o ungeti cu putin ulei sau Ghee cand o scoateti – altfel va fi destul de uscata.

Procedati la fel cu restul Parathas-urilor. Daca va ramane ou puteti sa-l coaceti in tigaie si sa-l serviti peste Parathas.

Puteti savura Egg Parathas cu un Chutney de legume la alegere.

Egg Paratha_

Pentru cei care doresc sa vizioneze un video cu procesul de preparare, chiar daca fetele de la ShowMetheCurry vorbesc in engleza, iata-l aici:

Din punct de vedere Ayurvedic: Egg Parathas sunt Tridoshice. Pentru persoanele Pitta sau cu probleme cauzate de excesul de Pitta este mai bine daca se foloseste doar albus de ou si se renunta la piper negru si se inlocuieste Hot Garam Masala cu Basic Garam Masala sau cu orice fel de amestec de condimente nepicant. Sau se poate folosi coriandru macinat. Pentru toate tipologiile, un sfat ar fi sa se evite combinarea acestor Parathas cu cartofi sau lactate daca doriti sa ajutati functia lui Agni si sa va pastrati sanatatea.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Nadan Mutta Roast

Nadan Mutta Roast

Chapati Egg Roll

Chapati Egg Roll

Parathas cu cartofi

Aloo PARATHAS

Parathas

Parathas

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,914 vizite

CALENDAR

November 2013
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930