Astazi completez mica odisee a Parathas-urilor umplute oferindu-va si varianta cu cascaval. Nu este nici o diferenta in privinta felului de preparare – singurul lucru care difera este umplutura. Puteti umple buzunarasul lipiilor cu orice fel de branza care se topeste: cascaval, cas untos, mozzarella, parmezan. Daca doriti puteti presara si un condiment la alegere si chiar putina verdeata daca sunteti iuti de mana si ageri in a strecura tot felul de lucruri intr-un spatiu atat de mic cum este buzunarasul acestor Parathas. Indiferent cu ce tip de branza le umpleti, ideal ar fi sa le consumati calde desi sunt gustoase si dupa ce se racesc daca le tineti intr-un vas inchis ermetic.
Cascaval Parathas sunt rude apropiate cu Paneer Parathas in sensul ca ambele au umplutura de branza. Diferita e metoda de obtinere, tipul de branza folosita, precum si gustul, insa ambele sunt exceptional de savuroase. Din perspectiva Ayurvedica, in vreme ce Cascaval Parathas sunt potrivite predominant persoanelor Vata, Paneer Parathas sunt ok pentru toate tipologiile fiind Tridoshice.
sursa: Show Me the Curry
timp de preparare: 35 – 40 minute
rezulta 6 Parathas
grad de picantzeala: 0 (zero)
INGREDIENTE pentru Parathas
1 1/2 cana faina (integrala de grau)
1 lingurita sare
1/3 cana apa
putin ulei sau Ghee
INGREDIENTE pentru Umplutura
aprox 100 grame cascaval / mozzarella / parmezan ras / cas
putina Basic Garam Masala – optional
METODA
Pentru a vedea cum se fac Parathas vizitati pagina respectiva unde aveti si imagini indrumatoare pas cu pas. Aspectul important de retinut este ca atunci cand intindeti Parathas sa o faceti asa incat sa le mentineti forma triunghiulara. De asemenea, nu le intindeti prea subtiri, deci nu apasati prea tare cu sucitorul pe ele pentru ca atunci veti avea dificultati in a separa buzunarelul in care trebuie introdus cascavalul.
Puneti o tigaie (de fonta sau groasa) pe foc mediu. Asteptati sa se incalzeasca bine.
Dati cascavalul pe razatoarea mare si amestecati-l cu Garam Masala sau orice alt amestec de condimente care va place. Luati cate o Paratha si asezati-o in tigaie. Coaceti-o uscat timp de cam 30 secunde sau pana ce incep sa apare bule si sa-si schimbe putin culoarea. Apoi intoarceti-o si mai lasati-o 30 secunde.
Intoarceti din nou Paratha si cautati sa desprindeti marginile aluatului (Paratha are 3 “buzunarase” – e nevoie sa deschideti buzunarasul de deasupra). Luati cate o lingura de cascaval ras si introduceti in buzunarel. Mie mi-au incaput cam 2-3 linguri de branza rasa. Apoi cautati sa presati usor de tot marginile buzunarasului.
Lasati Paratha sa se coaca inca 1 minut dupa care o intoarceti si o ungeti cu putin ulei. O mai lasati 30 secunde pe partea cu cascaval, ca sa se faca bine.
O scoateti din tigaie. Asezati-o pe hartie prosop intr-un recipient care are capac si care poate fi inchis etans – astfel se va mentine caldura si prospetimea Prathas-urilor mai multa vreme. Nu uitati sa o ungeti cu putin ulei sau Ghee cand o scoateti – altfel va fi destul de uscata.
Procedati la fel cu restul Parathas-urilor.
Puteti savura Cascaval Parathas cu un Chutney de legume la alegere.
Daca doriti sa vizionati un video al fetelor de la Show Me the Curry in care arata cum trebuie procedat, vizitati video de la pagina cu Egg Paratha.
Din punct de vedere Ayurvedic: Cascaval Paratha sunt cel mai potrivite persoanelor Vata. Pot fi consumate si de persoanele Pitta nu mai des de o data pe saptamana, in timp ce persoanele predominant Kapha sau cu dezechilibre de tip Kapha ar fi bine sa nu se delecteze prea des cu ele, iar atunci cand decid totusi s-o faca sa presare putin piper negru macinat sau pulbere de chilli rosu peste cascaval. O recomandare pentru toate tipologiile este sa evitati sa consumati Cascaval Parathas impreuna cu cartofi sau oua.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Discussion
Comments are closed.