Reteta extrem de simpla si de rapida, pentru gospodinele grabite si in criza de idei. Aveti nevoie doar de cativa cartofi fierti/copti, proaspeti sau ramasi din ziua precedenta. Este o Masala (mancare cu condimente) foarte potrivita pentru a fi servita cu Dosas: Gothambu Dosa sau Instant Maida Dosa.
timp de realizare: 10 minute
pentru 2 persoane
INGREDIENTE
4 cartofi medii (copti sau fierti in coaja)
1 ceapa uscata sau 1 legatura ceapa verde
2 catei usturoi – optional
1 bucatica ghimbir proaspat, tocat
1 chilli verde – optional
1/2 lingurita chimion seminte (Jeera)
1/2 lingurita Nigella seminte – optional
1/2 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)
1/2 lingurita fenicul pulbere
1/4 lingurita turmeric
1 varf de cutit Hing
sare, verdeata dupa gust
4 linguri ulei
Curatati cartofii de coaja, taiati-i cubulete. Pregatiti toate condimentele aproape de dvs. Puneti uleiul la incalzit, pe foc mediu. Incercati sa aruncati in ulei o samanta de chimen. Daca sfaraie, e momentul potrivit sa puneti toate semintele de chimen si de Nigella (sau de mustar daca nu aveti Nigella). Ele vor incepe sa pocneasca. Dupa 3-4 secunde puneti ceapa, ghimbirul, usturoiul, chilli. Amestecati bine. Dupa 1 minut puneti cartofii cubulete. Amestecati bine din cand in cand. Dupa aproximativ 2 minute puneti sarea, turmericul, coriandrul, feniculul si amestecati asa incat cartofii sa se acopere uniform cu condimentele. Mai lasati pe foc 2-3 minute, puneti verdeata si luati de pe foc imediat. Serviti!
Simplu, nu?
Puteti servi cu Chutney de rosii sau puteti stoarce cateva picaturi de lamaie dupa ce ati luat tigaia de pe foc.
Din punct de vedere Ayurvedic: Bombay Aloo este mai potrivita persoanelor Pitta si Kapha. Pentru persoanele Vata cel mai bine ar fi sa mai adauge niste ulei sau sa foloseasca Ghee. Pentru Kapha trebuie folosit un pic mai multa picantzeala: piper negru macinat sau pulbere de chilli rosu.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.