Dal Rasam – Supa crema de Linte

Dal Rasam

Iata o supa hiper-simpla, rapida si totusi extrem de gustoasa, care poate fi facuta din orice fel de linte obisnuita pe la noi: verde sau maro. Dal Rasam devine chiar foarte simplu de realizat daca aveti o oala cu presiune – care face viata atat de usoara in bucataria indiana!

Nu trebuie decat sa puneti lintea la fiert iar apoi sa o turnati peste o Tarka care se face in doi timpi si trei miscari. Si Voila! aveti ce servi familiei in regim de urgenta: o hrana de calitate, proaspata, calda, hranitoare si lejera in acelasi timp. Cine a spus ca lintea este greu de gatit?!

timp de preparare: 25 minute

rezulta 4 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

1 cana linte maro sau verde

1 litru de apa

1 lingurita turmeric

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1/2 lingurita seminte de marar

1/2 lingurita seminte de mustar

1/4 lingurita Hing

1 lingurita Basic Garam Masala

4 linguri ulei

sare dupa gust

1 legatura patrunjel sau marar proaspat

METODA

Spalati linta in cateva ape si scurgeti-o bine. Puneti-o in oala cu presiune. Adaugati ½ lingurita turmeric si apa. Puneti capacul si dati drumul la foc. Aduceti mai intai la punctul de fierbere pe foc mediu-mare, apoi, cand oala incepe sa fasaie, micsorati flacara la mediu.

Fierbeti 20 de minute. Stingeti focul si asteptati sa se elibereze presiunea.

Scoateti capacul si bagati mixerul vertical in oala. Mixati 1 minut.

Apoi intr-o alta oala curata pregatiti Tarka: turnati uleiul in oala si asteptati sa se incalzeasca bine, insa fara sa scoata fum. Aruncati semintele in ulei si lasati-le sa pocneasca cateva secunde.

Apoi adaugati Hing-ul care va sfarai scurt.

Rasturnati supa de linte peste Tarka, adaugati restul de ½ lingurita turmeric si 1 lingurita de Basic Garam Masala. Daca doriti puteti sa mai adaugati putina apa, in functie de cat de groasa va place supa – nu uitati ca supa de linte se mai ingroasa cand se raceste!

Aduceti supa la punctul de fierbere, apoi stingeti focul. Presarati verdeata si serviti.

Dal Rasam_

Din punct de vedere Ayurvedic: Dal Rasam este o supa Tridoshica, insa ea nu trebuie consumata mai des de 2 ori pe saptamana de persoanele Vata. Atat aceste persoane cat si cele Kapha pot adauga 1 ardei iute verde tocat marunt la Tarka.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Supa de Linte Mung

Moong Dal ka Shorba – Supa crema de Linte Mung galbena

Masoor Dal Vegetable Rasam - Supa de Linte portocalie si legume

Masoor Dal Vegetable Rasam – Supa de Linte portocalie si legume

Supa de Conopida

Simple Gobi Rasam – Supa de Conopida

Aloo Kadoo Rasam - Supa de Cartofi si Dovleac

Aloo Kadoo Rasam – Supa de Cartofi si Dovleac

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: