Dal Rasam – Supa crema de Linte

Dal Rasam

Iata o supa hiper-simpla, rapida si totusi extrem de gustoasa, care poate fi facuta din orice fel de linte obisnuita pe la noi: verde sau maro. Dal Rasam devine chiar foarte simplu de realizat daca aveti o oala cu presiune – care face viata atat de usoara in bucataria indiana!

Nu trebuie decat sa puneti lintea la fiert iar apoi sa o turnati peste o Tarka care se face in doi timpi si trei miscari. Si Voila! aveti ce servi familiei in regim de urgenta: o hrana de calitate, proaspata, calda, hranitoare si lejera in acelasi timp. Cine a spus ca lintea este greu de gatit?!

timp de preparare: 25 minute

rezulta 4 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

1 cana linte maro sau verde

1 litru de apa

1 lingurita turmeric

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1/2 lingurita seminte de marar

1/2 lingurita seminte de mustar

1/4 lingurita Hing

1 lingurita Basic Garam Masala

4 linguri ulei

sare dupa gust

1 legatura patrunjel sau marar proaspat

METODA

Spalati linta in cateva ape si scurgeti-o bine. Puneti-o in oala cu presiune. Adaugati ½ lingurita turmeric si apa. Puneti capacul si dati drumul la foc. Aduceti mai intai la punctul de fierbere pe foc mediu-mare, apoi, cand oala incepe sa fasaie, micsorati flacara la mediu.

Fierbeti 20 de minute. Stingeti focul si asteptati sa se elibereze presiunea.

Scoateti capacul si bagati mixerul vertical in oala. Mixati 1 minut.

Apoi intr-o alta oala curata pregatiti Tarka: turnati uleiul in oala si asteptati sa se incalzeasca bine, insa fara sa scoata fum. Aruncati semintele in ulei si lasati-le sa pocneasca cateva secunde.

Apoi adaugati Hing-ul care va sfarai scurt.

Rasturnati supa de linte peste Tarka, adaugati restul de ½ lingurita turmeric si 1 lingurita de Basic Garam Masala. Daca doriti puteti sa mai adaugati putina apa, in functie de cat de groasa va place supa – nu uitati ca supa de linte se mai ingroasa cand se raceste!

Aduceti supa la punctul de fierbere, apoi stingeti focul. Presarati verdeata si serviti.

Dal Rasam_

Din punct de vedere Ayurvedic: Dal Rasam este o supa Tridoshica, insa ea nu trebuie consumata mai des de 2 ori pe saptamana de persoanele Vata. Atat aceste persoane cat si cele Kapha pot adauga 1 ardei iute verde tocat marunt la Tarka.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Supa de Linte Mung

Moong Dal ka Shorba – Supa crema de Linte Mung galbena

Masoor Dal Vegetable Rasam - Supa de Linte portocalie si legume

Masoor Dal Vegetable Rasam – Supa de Linte portocalie si legume

Supa de Conopida

Simple Gobi Rasam – Supa de Conopida

Aloo Kadoo Rasam - Supa de Cartofi si Dovleac

Aloo Kadoo Rasam – Supa de Cartofi si Dovleac

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,864 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031