Iata o supa hiper-simpla, rapida si totusi extrem de gustoasa, care poate fi facuta din orice fel de linte obisnuita pe la noi: verde sau maro. Dal Rasam devine chiar foarte simplu de realizat daca aveti o oala cu presiune – care face viata atat de usoara in bucataria indiana!
Nu trebuie decat sa puneti lintea la fiert iar apoi sa o turnati peste o Tarka care se face in doi timpi si trei miscari. Si Voila! aveti ce servi familiei in regim de urgenta: o hrana de calitate, proaspata, calda, hranitoare si lejera in acelasi timp. Cine a spus ca lintea este greu de gatit?!
timp de preparare: 25 minute
rezulta 4 portii
grad de picantzeala: 0 (zero)
INGREDIENTE
1 cana linte maro sau verde
1 litru de apa
1 lingurita turmeric
1 lingurita seminte de chimion (Jeera)
1/2 lingurita seminte de marar
1/2 lingurita seminte de mustar
1/4 lingurita Hing
1 lingurita Basic Garam Masala
4 linguri ulei
sare dupa gust
1 legatura patrunjel sau marar proaspat
METODA
Spalati linta in cateva ape si scurgeti-o bine. Puneti-o in oala cu presiune. Adaugati ½ lingurita turmeric si apa. Puneti capacul si dati drumul la foc. Aduceti mai intai la punctul de fierbere pe foc mediu-mare, apoi, cand oala incepe sa fasaie, micsorati flacara la mediu.
Fierbeti 20 de minute. Stingeti focul si asteptati sa se elibereze presiunea.
Scoateti capacul si bagati mixerul vertical in oala. Mixati 1 minut.
Apoi intr-o alta oala curata pregatiti Tarka: turnati uleiul in oala si asteptati sa se incalzeasca bine, insa fara sa scoata fum. Aruncati semintele in ulei si lasati-le sa pocneasca cateva secunde.
Apoi adaugati Hing-ul care va sfarai scurt.
Rasturnati supa de linte peste Tarka, adaugati restul de ½ lingurita turmeric si 1 lingurita de Basic Garam Masala. Daca doriti puteti sa mai adaugati putina apa, in functie de cat de groasa va place supa – nu uitati ca supa de linte se mai ingroasa cand se raceste!
Aduceti supa la punctul de fierbere, apoi stingeti focul. Presarati verdeata si serviti.
Din punct de vedere Ayurvedic: Dal Rasam este o supa Tridoshica, insa ea nu trebuie consumata mai des de 2 ori pe saptamana de persoanele Vata. Atat aceste persoane cat si cele Kapha pot adauga 1 ardei iute verde tocat marunt la Tarka.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.