Ceapa, Chilli verde, Coriandru, Fasole, Ghimbir, Masalas, Rosii, Turmeric, Usturoi

Curry de fasole Adzuki

Iubitorilor de fasole rosie Adzuki le recomand o reteta noua, de post, pregatita in stil indian de Alina de la Arome de Poveste. Reteta este foarte echilibranta pentru persoanele Pitta si Kapha si mai putin indicata pentru cele Vata (doar ocazional). Multumim Alina. Pofta mare tuturor!

Arome de poveste

Fasole adzuki si curryFasole adzuki si curry

Fasole adzuki si curry

Este pentru prima oara cand am cumparat fasole adzuki si sigur voi mai cumpara!

Fasolea adzuki este o fasole cu boabe marunte, rosii si este bogata in proteine.

Pentu  2-3 portii am folosit:

  • 200 gr fasole adzuki bio, inmuitata pentru 12 ore
  • ulei masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 10 gr ghimbir ras
  • 4 catei usturoi tocati
  • 0,5 cm ardei iute tocat
  • 5-6 linguri pasta rosii facuta in casa
  • sare roz de Himalaya dupa gust
  • 1 cm turmeric proaspat, ras
  • 1/4 lingurita coriandru pudra
  • 1/2 lingurita garam masala (condiment indian care contine: coriandru, piper, cuisoare, chimion, dafin, cardamon, scortisoara si nucsoara)
  • aproximatix 150-200 ml apa fiarta

Iata cum am procedat: am lasat la inmuiat fasolea timp de 12 ore.

Am pus apa la fiert cu sare iar cand a dat in clocot, am adaugat fasolea. Am lasat-o sa fiarba la foc mic, in proportie de 90%, aproximativ 1 ora si 15 minute.

In acest timp am pus intr-o…

View original post 113 more words

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,435 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,275,603 vizite

CALENDAR

April 2014
S M T W T F S
« Mar   May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
%d bloggers like this: