Iubitorilor de fasole rosie Adzuki le recomand o reteta noua, de post, pregatita in stil indian de Alina de la Arome de Poveste. Reteta este foarte echilibranta pentru persoanele Pitta si Kapha si mai putin indicata pentru cele Vata (doar ocazional). Multumim Alina. Pofta mare tuturor!
Este pentru prima oara cand am cumparat fasole adzuki si sigur voi mai cumpara!
Fasolea adzuki este o fasole cu boabe marunte, rosii si este bogata in proteine.
Pentu 2-3 portii am folosit:
- 200 gr fasole adzuki bio, inmuitata pentru 12 ore
- ulei masline
- 1 ceapa tocata marunt
- 10 gr ghimbir ras
- 4 catei usturoi tocati
- 0,5 cm ardei iute tocat
- 5-6 linguri pasta rosii facuta in casa
- sare roz de Himalaya dupa gust
- 1 cm turmeric proaspat, ras
- 1/4 lingurita coriandru pudra
- 1/2 lingurita garam masala (condiment indian care contine: coriandru, piper, cuisoare, chimion, dafin, cardamon, scortisoara si nucsoara)
- aproximatix 150-200 ml apa fiarta
Iata cum am procedat: am lasat la inmuiat fasolea timp de 12 ore.
Am pus apa la fiert cu sare iar cand a dat in clocot, am adaugat fasolea. Am lasat-o sa fiarba la foc mic, in proportie de 90%, aproximativ 1 ora si 15 minute.
In acest timp am pus intr-o…
View original post 113 more words
Discussion
Comments are closed.