Chimion (Jeera), Ghimbir, Iaurt, Kala Namak (Sare neagra), Menta, Piper negru

Spicy Mint Lassi – Bautura racoritoare cu Iaurt si Menta

Spicy Mint Lassi

Lassi este o bautura racoritoare a Indiei, o combinatie intre iaurt, apa si bineinteles condimente de tot felul. Exista zeci si zeci de asemenea combinatii, la care cantitatea de iaurt variaza, iar intensitatea condimentelor merge de la aproape insesizabil la extrem de picant.

Am decis sa lansez seria de bauturi Lassi cu acest Spicy Mint Lassi. Termenul de “spicy” nu face decat sa indice prezenta condimentelor si nicidecum faptul ca e inaccesibil de picant. Este un Lassi potrivit persoanelor care au nevoie de macar un dram de picantzeala in viata lor, asa-numitele “tipologii reci”: Vata si Kapha. E un Lassi totusi de vara, pentru ca rolul principal al mentei este de racori, iar in combinatia cu iaurtul acest efect racoritor este si mai intens. Deci racoreste bine, dar fara sa afecteze digestia delicata a acestor persoane, sustinand activitatea focului digestiv, Agni, multumita prezentei unor condimente adecvate.

Toate tipurile de Lassi pe care le voi publica pe acest blog vor fi Ayurvedice, adica vor sustine sanatatea si vor fi echilibrante. Astfel, ele nu vor contine la ingrediente decat maxim 3 linguri de iaurt de persoana, iaurt proaspat, asa cum ne incurajeaza Ayurveda sa folosim.

timp de preparare: 5 minute

rezulta 1 portie

picantzeala3

INGREDIENTE

3 linguri (1/4 pahar) iaurt proaspat de casa

3/4 pahar apa plata

cateva frunze proaspete de menta – eu am folosit multe

1/2 lingurita Jeera Powder sau seminte intregi, coapte, de chimion (Jeera)

1/2 lingurita pulbere de ghimbir

1/4 lingurita piper negru macinat

1 varf de cutit sare neagra (Kala Namak) sau sare de roca

1 pahar = 200 ml

METODA

Puteti folosi mai multa sau mai putina menta, in functie de gust.

Puneti totul intr-un blender si mixati 2 minute apoi beti.

Puteti strecura daca nu va place excesul de frunze de menta.

Din punct de vedere Ayurvedic: Spicy Mint Lassi este recomandat persoanelor Vata si Kapha. Ayurveda recomanda ca toate tipurile de Lassi sa nu se consume decat dimineata sau la pranz, la/dupa masa sau separat de masa, si niciodata seara ori noaptea.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Minty Rosy Raspberry Smoothy - Smoothy de Zmeura

Minty Rosy Raspberry Smoothy – Smoothy de Zmeura

Mint Lemonade

Mint Lemonade

Ceai de menta cu lapte si condimente

Mint CHAI – Ceai de Menta cu condimente si Lapte

Pilaf cu Menta

Pudina Pulao – Pilaf cu Menta proaspata

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

June 2014
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930