GHEE, Migdale, Nucsoara, Pere, Scortisoara, Stafide

Pear Halwa – Halva de Pere

Pear Halwa

Pentru astazi v-am pregatit o mica surpriza dulce, un deliciu, un desert fin si placut. Pear Halwa este mult mai buna si catifelata decat Apple Halwa. Sucul dulce al perelor face acest desert foarte matasos spre deosebire de calitatea usor astringenta a merelor din Apple Halwa.

Si din punct de vedere Ayurvedic Pear Halwa este cea mai buna idee de a gati perele si a ne bucura de ele intr-un desert. Stiti deja din articolul Ayurveda despre Combinarea Fructelor, ca fructele nu dau rezultate prea bune daca sunt integrate in deserturi gen tarte sau prajituri. La fel stau lucrurile si cu perele. Asadar, pentru cei care doresc sa se bucure de un desert sanatos cu pere, iata o solutie super, cu aroma de scortisoara, numai buna pentru vacanta de iarna.

timp de preparare: aprox 50 minute

rezulta 3 castronele mici

INGREDIENTE

10 pere marisoare

2 linguri zahar brut din trestie de zahar

1 lingurita unt sau Ghee solidificat

1 mana de stafide – optional

aprox 10 migdale crude, nesarate

1/2 lingurita scortisoara pulbere

1/4 lingurita nucsoara pulbere

METODA

Puneti migdalele la inmuiat intr-un castronel micut. Turnati apa calda deasupra si acoperiti cu un capac. Lasati-le sa se inmoaie macar 30 minute.

Spalati perele, curatati-le de coaja (pas absolut necesar). Taiati-le in 4 pe lungime si curatati-le de samburi si cotor. Taiati-le bucatele mici cam cat o unghie.

Puneti o tigaie non-stick pe foc mediu. Topiti untul/Ghee in ea si imediat puneti perele. Urmeaza procesul cel mai indelungat – circa 30 minute – in care perele se vor “topi” partial si vor lasa mult suc. Dureaza atat de mult pentru ca perele contin mai multa apa decat merele si atunci e necesar mai mult timp ca sa se evapore acel suc. Nu faceti scurtaturi incercand sa luati cu lingura zeama si s-o dati deoparte pentru ca va veti fura singuri caciula – veti pierde mare parte din deliciul acestui desert.

Invartiti ocazional perele prin tigaie si cand observati ca sucul lor s-a mai evaporat adaugati zaharul, daca doriti – puteti sa nu folositi deloc zahar pentru ca perele sunt foarte dulci, numai ca zaharul ajuta mult la inchegarea desertului la final, plus ca-i da o aroma pe care numai zaharul brut de trestie o are.

Amestecati continuu cand observati ca incepe sa se lipeasca de tigaie, adaugati stafidele si migdalele. Nu e necesar sa apasati bucatelele de pere cu dosul lingurii cum se procedeaza la Halwaua de Mere pentru ca perele fiind mai zemoase se topesc singure.

Catre final adaugati si scortisoara si nucsoara. Amestecati putin si inchideti flacara. Rasturnati Halwa in castronele, decorati cu jumatati sau fulgi de migdale si lasati sa se racoreasca. Apoi serviti.

Pear Halwa_

Din punct de vedere Ayurvedic: Pear Halwa este Tridoshica. Totusi, este recomandata sa fie consumata cu moderatie de persoanele Kapha sau cu probleme de tip Kapha si ar fi foarte bine daca aceste persoane nu ar folosi zahar deloc si ar adauga un pic de ghimbir pulbere odata cu scortisoara.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Halva de mere

Apple HALWA

Dry Fruits Ladoo

Dry Fruits Ladoo

Prajiturele cu curmale

Date Puffs

Pudding indian cu Banane

Banana Payasam

Discussion

2 thoughts on “Pear Halwa – Halva de Pere

  1. Multumesc pentru reteta de halvaua de pere, e minunata!

    Posted by danamaria | 3 November 2015, 11:10 PM
    • Asa-i, e grozava. Cea mai buna reteta cu pere. Si mai e si Sattvica si mai e si sanatoasa pentru ca nu implica combinatii nefaste cu ingrediente precum faina de grau, asa cum se obisnuieste pe la noi…

      Posted by cloudpearl | 12 November 2015, 7:31 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,405 vizite

CALENDAR

December 2013
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031