Ardei & Gogosari, Ceapa, Chilli rosu, Chimion (Jeera), Coriandru, Coriandru verde, Iaurt, Marar, Marar, Masalas, Mustar, Patrunjel verde, Rosii, Turmeric

Dahi Simla Mirch Curry – Curry de Ardei gras in sos de Iaurt

Dahi Simla Mirch Curry

Cred ca putine sunt persoanele care agreeaza adreii grasi din cauza ca au probleme in a-i digera. Cei care totusi ii iubesc, ii intalnesc in farfurie fie prin supe, fie sub forma de ardei copti, deci destul de multa platitudine. In schimb bucataria indiana transforma orice leguma intr-o mancare de lux si asa stau lucrurile si cu reteta aceasta.

Ardeii grasi n-au fost nicicand mai gustosi, mai fini si mai usor de digerat. Acest Curry este atat de bun incat ne-a cucerit din prima. Cubuletele de ardei se transforma in niste bucatele care se topesc in gura, combinandu-se in chip extrem de agreabil cu sosul care le imbraca. O super mancare care surprinde prin finetea ei si felul in care te simti dupa ce ai savurat-o: viu, usor si nerabdator sa se termine mai repede digestia ca sa te poti bucura de o noua portie 🙂

timp de preparare: aprox 1 ora

rezulta 4 portii

picantzeala4

INGREDIENTE

7 – 8 ardei grasi mici (de orice culoare)

3 rosii medii

1 ceapa mare

1 pahar (200 ml) cu iaurt proaspat de casa

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1 lingurita seminte de mustar

1 lingurita seminte rasnite de marar – optional

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita pulbere de coriandru cu chimion (Dhania Jeera Powder)

1 lingurita Basic Garam Masala

1/2 lingurita pulbere de chilli rosu

6 – 7 linguri ulei de floarea soarelui

1 lingurita plina cu sare

1 mana marar / patrunjel / coriandru – optional

METODA

Curatati si taiati ardeii in cubulete cat doriti de mari/mici. Curatati rosiile de pielite si transformati-le in piure. Curatati si tocati fin ceapa.

Puneti uleiul la incalzit intr-o oala cu fund cat mai lat – eu am folosit o oala de 3 litri plata. Cand uleiul e bine incalzit aruncati in el semintele de chimion si mustar si dupa ce incep sa pocneasca raturnati ceapa peste ele. Sotati cam 3 minute pe foc mediu, pana ce ceapa devine translucida.

Adaugati prafurile de condimente: marar, chimion cu coriandru, turmeric, chilli rosu si Garam Masala (sau Curry powder, daca nu aveti Garam Masala), precum si sarea. Puneti si ardeii si sotati 5 minute. Apoi acoperiti cu capac si dati focul la mic. Tineti pe foc cam 10 minute, pana se inmoaie ardeii. Este important sa gatiti bine de tot ardeii, altfel vor fi mai greu de digerat. Amestecati frecvent.

Apoi dati focul din nou la mediu si rasturnati in oala piureul de rosii si gatiti (fara sa mai puneti capacul) minim 5 minute. Eu am tinut pe foc 10 minute ca sa se mai evapore din zeama.

Intre timp bateti bine bine iaurtul cu un tel ca sa fie fin ca laptele. Este bine ca pentru aceasta reteta sa fi scos iaurtul de la rece cu cateva ore inainte. Turnati iaurtul bine batut peste ardei si amestecati frecvent. Tineti pe foc pana ce sosul se ingroasa si nu mai e zemos. La final, daca doriti, puteti presara verdeata tocata fin. Pofta maxima!

Dahi Simla Mirch Curry_

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Curry este Tridoshic. Totusi, persoanele Kapha ar face bine sa injumatateasca cantitatea de iaurt. Persoanele Pitta pot servi fara probleme daca elimina din reteta pulberea de chilli rosu. Acest Curry este Tridoshic numai daca se foloseste iaurt proaspat obtinut in casa, nu din cel (vechi si acru) din comert.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Mancare de ardei cu dovlecel

Subji de Ardei cu Dovlecel

Chutney de ardei copti

Chutney de Ardei Capia copti si Arahide

Salata de ardei capia cu iaurt

Raita de Ardei Capia Copti – Ardei Copti in Iaurt

Salata de Ardei Copti

Salata de Ardei Copti

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,783 vizite

CALENDAR

August 2014
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31