Ceapa, Chilli rosu, Chimion (Jeera), Coriandru, Frunze de Dafin, GHEE, Linte, Marar, Masalas, Morcovi, Rosii, Turmeric

Gajar Dal – Dal din Linte rosie cu Morcov

Gajar Dal

Va propun inca o reteta de Dal, foarte foarte usor de facut, rapida, asa cum trebuie sa fie toate mancarurile care intra aproape zilnic in meniul nostru, buna si pura. Asadar Gajar Dal este o mancare de linte de toate zilele, insa teribil de gustoasa. Lintea rosie fierbe repede si este o minunata sursa de proteine care merita inclusa des in alimentatie, in special in perioadele de post (crestinesc) sau de persoanele vegetariene. S-aveti pofta!

timp de preparare: 25 minute

rezulta 3 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

1/2 cana linte rosie

1 morcov mediu

1 rosie mare

1 ceapa mica

1 foaie de dafin

1 chilli rosu uscat – optional (va mari mult gradul de picantzeala, in functie de tipul de ardei)

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1/2 lingurita seminte de marar

1 lingurita pulbere de coriandru cu chimion (Dhania Jeera Powder)

1/2 lingurita Curry Powder

1/2 lingurita turmeric

2 linguri ulei de floarea soarelui sau 1 lingura de Ghee (solidificat)

2/3 lingurita sare

aprox 600 ml apa

METODA

Spalati lintea in cateva ape si scurgeti-o bine. Puneti uleiul/Ghee-ul la incalzit intr-o oala de 1 litru jumate, pe foc mic. Dupa ce s-a incalzit aruncati in el semintele si foaia de dafin intreaga. Dupa 5 secunde adaugati ceapa tocata fin. Sotati 2 minute, apoi puneti si morcovul dat pe razatoarea mare. Mai sotati 3-4 minute.

Adaugati rosia, pe care ati zdrobit-o bine de tot, impreuna cu pulberile de condimente. Amestecati bine si tineti pe foc 2-3 minute.

Apoi puneti lintea, amestecati bine 1 minut ca lintea sa absoarba toate aromele si turnati apa. Presarati sarea si dati focul mai tare pana ce apa incepe sa fiarba.

Apoi micsorati focul si lasati sa fiarba 15 minute, pana ce lintea este foarte moale si s-a zdrobit. Serviti cu Parathas sau Orez cu Chimion.

Gajar Dal_

Din punct de vedere Ayurvedic: Gajar Dal este Tridoshic, insa pentru persoanele Pitta ar fi mai bine sa scoata din reteta chilli-ul rosu.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Yellow Peas Green Garlic Dal - Dal din Mazare uscata cu Usturoi

Yellow Peas Green Garlic Dal – Dal din Mazare uscata cu Usturoi

Aloo Gajar Masoor Dal - Linte portocalie cu Cartofi si Morcov

Aloo Gajar Masoor Dal – Linte portocalie cu Cartofi si Morcov

Coconut Milk Dal - Linte portocalie cu Lapte de Cocos

Coconut Milk Dal – Linte portocalie cu Lapte de Cocos

Masoor Dal Vegetable Rasam - Supa de Linte portocalie si legume

Masoor Dal Vegetable Rasam – Supa de Linte portocalie si legume

Discussion

2 thoughts on “Gajar Dal – Dal din Linte rosie cu Morcov

  1. multumesc

    Posted by Corpodean Ioan | 2 December 2014, 9:46 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,397 vizite

CALENDAR

December 2014
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031