Besan (Faina de Naut), Chimion (Jeera), Ciuperci, Faina de Grau, Ghimbir, Hing / Asafoetida, Malai, Masalas, Piper lung, Turmeric, Usturoi

Pleurotus Pakoras – Pakoras din Ciuperci Pleurotus

Pleurotus Pakoras

Va mai prezint o varianta de a prepara ciupercile sub forma de Pakoras. De data aceasta am folosit Pleurotus si, ca element diferit fata de reteta precedenta de Mushroom Pakoras, cipercutele sunt tavalite si prin malai inainte de prajire. Asta le face sa devina mult mai crocante si sa ramana astfel mai mult timp fata de rudele lor preparate dupa reteta anterioara. Ideea cu malaiul nu-mi apartine mie ci prietenei mele Dana, mare iubitoare de gatit in stil indian si ayurvedic.

Pleurotus Pakoras sunt exceptional de gustoase, aromate si usor de gatit. Ele merg super alaturi de orice Orez sau Kitcheri, ori – ideea sotului meu – rulate in niste lipii Chapati si stropite cu putin Chutney de Rosii.

timp de preparare: 30 minute

rezulta: un platou mare, pentru 4 persoane

picantzeala2

INGREDIENTE

500 grame ciuperci Pleurotus, proaspete si fragede

5 – 6 linguri faina de naut (Besan)

1 – 2 linguri faina de grau integrala

2 – 3 linguri malai

1 lingurita plina de Pasta de Ghimbir cu Usturoi

1 lingurita turmeric

1 lingurita pulbere de chimion (Jeera Powder)

1 lingurita Mildly Spicy Garam Masala

1 varf de lingurita Hing

1 lingurita plina cu sare fina

aprox 2/3 cana apa

ulei pentru prajit

1 cana = 300 ml

METODA

Amestecati fainurile (in afara de malai) cu condimentele si adaugati apa cate putin amestecand bine ca sa nu se formeze deloc cocoloase. Turnati apa putin cate putin pana ce aveti o compozitie grosuta dar care curge. Lasati-o sa stea 5-10 minute, timp in care puteti “opera” ciupercile.

Desfaceti buchetelele de ciuperci Pleurotus. Daca aveti niste ciuperci foarte mari, atunci e bine sa le rupeti in doua sau trei. pe lungime. Important e sa nu aveti niste bucatele prea mici de ciuperci pentru ca va dura mai mult prajitul. Insa nici foarte mari sa nu fie pentru ca nu se vor gati bine. Daca ati avut “norocul” sa cumparati Pleurotus mai batranele, atunci ar fi bine sa indepartati coditele lor pentru ca vor fi prea atoase si uscate.

Este important sa NU spalati ciupercile pentru ca n-o sa va placa rezultatul: Pakoras vor fi apoase, moi si nu crocante, asa cum ar trebui. In plus, va vor stropi din belsug la prajit.

Puneti o tigaie pe foc, turnati uleiul in ea. Cand uleiul e bine incalzit, dar nu a atins punctul de fum, incepeti sa introduceti cate o ciupercuta in maia, scurgeti excesul si treceti-o prin malai apoi puneti-o in ulei. Ar fi bine ca in tigaie sa aveti ulei de-un deget. Umpleti tigaia cu ciuperci invelite in maia si malai.

Prajiti cam 2-3 minute pe foc mediu-tare, apoi intoarceti pe partea cealalta. Mai tineti 2 minute ca sa se prajeasca bine, apoi scoateti ciupercile din ulei, scurgeti-le bine si asezati-le pe un platou pe care ati asezat in prealabil hartie prosop in strat dublu.

Cautati sa prajiti ciupercutele in ulei suficient de fierbinte, altfel Pakoras vor absorbi prea mult ulei.

Serviti Pleurotus Pakoras dupa ce se mai racoresc. Aceste Pakoras raman crocante mai multa vreme, chiar si pana a doua zi.

Pleurotus Pakoras_

Din punct de vedere Ayurvedic: Pleurotus Pakoras sunt Tridoshice. Persoanele Pitta trebuie sa inlocuiasca Mildly Spicy Garam Masala cu High Pitta Masala sau cu Basic Garam Masala. Persoanele Kapha pot sa adauge putin piper negru sau Pippali la maia.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Buletze de ciuperci

Mushroom Balls – Buletze cu Ciuperci

Ciupercute cu Smantana A-la-Hindi

Ciupercute cu Smantana A-la-Hindi

Mic dejun din fidea cu ciuperci

Semiya Mushroom Upma

Sote de ciuperci

Mushroom Varuval – Sote de Ciuperci

Discussion

2 thoughts on “Pleurotus Pakoras – Pakoras din Ciuperci Pleurotus

  1. Absolut delicioase! Nu am reusit sa fac si un orez langa pentru ca le-am mancat ca pe snacks-uri:) Foarte reusite! Multumesc!

    Posted by Ema | 10 April 2014, 9:38 AM
    • Da, si mie imi vine sa le crantzanesc ca atare. De altfel toate Pakoras-urile sunt servite in marea lor majoritate pe post de snacks in India…

      Posted by cloudpearl | 10 April 2014, 12:21 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

February 2014
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728