Cei mai multi dintre voi probabil ca deja stiti cat de sanatoasa e fasolea pastai proaspata, ca e Tridoshica (adecvata tuturor), iar cred ca unii isi amintesc de faptul ca Subji-urile sunt felul preferat al Ayurvedei de a prepara mancarurile de legume, oricare ar fi ele.
Pana acum am postat cateva asemenea Subji-uri (din ardei capia, din ardei cu dovlecel, din cartofi cu rosii, de varza, de dovleac, unul doar din dovlecei si inca doua: de primavara si de toamna). Astazi va ofer o reteta de Subji din Fasole pastai, absolut delicios si super simplu de facut. Singurul pas mai indelungat ar fi cel al taierii pastailor – depinde ce cantitate pregatiti. Daca iubiti pastaile, sigur o sa va placa papita asta 😉 Pofta foarte buna!
timp de preparare: 40 minute
rezulta 4 – 5 portii
INGREDIENTE
aprox 1 kg fasole pastai
2 morcovi medii
4-5 fire ceapa verde
4-5 catei usturoi
1 baton de scortisoara
1 lingurita seminte de chimion (Jeera)
1/2 lingurita seminte de mustar
2 lingurite coriandru macinat (Dhania Powder)
1 lingurita chimion macinat (Jeera Powder)
1 lingurita Mildly Spicy Garam Masala
1/2 lingurita turmeric
aprox 1 litru apa
5-6 linguri ulei de floarea soarelui
coriandru si/sau patrunjel verde
METODA
Curatati pastaile, taiati-le cat doriti de lungi/scurte si spalati-le bine, scurgeti-le si tineti-le deoparte. Pregatiti ceapa si usturoiul, precum si condimentele.
Puneti uleiul la incalzit intr-o oala incapatoare. Cand uleiul e suficient de cald, aruncati in el semintele impreuna cu batonul intreg de scortisoara. Dupa ce semintele pocnesc si batonul s-a dasfacut partial, puneti morcovul si sotati-l 2 minute. Apoi rasturnati in oala ceapa si usturoiul. Sotati-le si pe acestea inca 2 minute.
Presarati turmeric, coriandru si chimion, amestecati un picut apoi puneti si fasolea. Amestecati bine asa incat toate bucatelele de pastai sa se acopere cu condimente si ulei, presarati sarea si turnati apa. Acoperiti oala cu capac si dati focul mai tare. Dupa ce mancarea incepe sa clocoteasca, dati focul la mic si fierbeti pret de 20 minute (mai mult sau mai putin, in functie de cat de frageda sau batrana e fasolea).
La final adaugati Garam Masala si verdeata tocata marunt. Amestecati bine si stingeti focul. Serviti acest Subji cald – e foarte gustos, placut si aromat!
Din punct de vedere Ayurvedic: Subji de Fasole Pastai este Tridoshic. Persoanele Vata si Kapha pot adauga un chilli verde si/sau putin piper negru. Persoanele Pitta ar face bine sa scoata usturoiul din reteta si sa foloseasca coriandru verde, proaspat, la final, in locul patrunjelului.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Discussion
Comments are closed.